• Follow us on
  • rss

Palm Beach Granny Flat

This two storey 'box' is located six metres behind a 1950's fibro shack on a long and narrow site. The space between the two buildings is connected by a roofed deck with added battened doors that slide to screen the rear of the existing house allowing the buildings' occupants to come together or retreat as required.

The new two storey pavilion has uncomplicated and flexible planning. Both levels consist of an open studio space that can be subdivided for living and sleeping and both have an attached bathroom.

Lightweight materials acknowledge the character and scale of the neighbourhood beach shacks that are part of the Gold Coast story.

This project explores the concept of the intergenerational house, allowing an extended family of grandparents, married children and grandchildren to co-habitate within two dwellings on a 400m2 suburban lot originally intended for one dwelling. The benefits are environmental (better use of resources), cost effectiveness and social, through increased density and mutual family support.

20 Fourteenth Ave, Palm Beach

1pm - 3pm

BOOKING REQUIRED - CLICK TO BOOK TOURS

Tours

Join a 15 minute guided tour of the Granny Flat, for up to 15 people, commencing at 1.00pm, 1.30pm, 2.00pm and 2.30pm


Building type

Granny Flat


Architect

ClareDesign


Built

2015


Website

claredesign.com.au